Başkan Eren “Usulsüz kullanım Son Bulacak”

Kozluk Belediyesi kaçak su kullananlara göz açtırmayacak.
Kozluk ilçesinde yaz aylarında su kaynaklarında yaşanan azalmayı önlemek ve kaçak yollarla bahçe sulamasının önüne geçmek için hummalı bir çalışma başlatıldı.
11 farklı ekip ile Kozluk mahallelerine eş zamanlı baskın yaptırdıklarını dile getiren Belediye Başkanı Sayın Ayhan Eren; “Kozluk ilçemiz Halilan, Küsket ve 2-Keson kuyusu olmak üzere 4 farklı su kaynağından beslenmesine rağmen, Haziran-Temmuz-Ağustos aylarında ilçe genelinde ciddi bir su sorunu ile karşılaşıyoruz. İlçemizi besleyen su kaynakları, metre küp olarak iki Kozluk’a yetecek ölçüde iken, bilinçsiz kullanım, bahçe sulaması ve israf, yaz aylarında su sıkıntısı çekmemize neden oluyor. 11 farklı ekip ile startını verdiğimiz denetimlerin ilk gününde 487 vatandaşın suyu kaçak kullandığı ve önemli bir kesimin de şebeke suyu ile bahçe suladıklarını tespit ettik. Gerekli uyarıları yaparak, vatandaşlarımızın abonelik işlemlerini tamamlamaları, bahçe sulamasını durdurması ve su israfını önlemeleri hususunda uyarılarda bulunduk. Denetimlerimize ara vermeden devam edeceğiz. Uyarılarımıza rağmen, eksiklerini tamamlamayan ve kaçak su kullanımına devam eden vatandaşlara ciddi cezai işlem uygulayacağız” dedi.